Hanki vahva niska ja jaksat räplätä puhelinta

Meistä jokainen ottaa puhelimen käteensä 150 kertaa päivässä tietämättä miksi otamme. Käytämme aina vain enemmän ja enemmän aikaa tietokoneen ja puhelimen ääressä. Myös moni muukin arjen askare on eteenpäin ja hiukan alaviistoon suuntautuvaa kuten ruuan valmistaminen, kirjan lukeminen, kutominen tai kirjoittaminen. Jatkuva pään etukeno lisää riskiä niskakyhmyn syntymiselle. Viime aikoina on uutisoitu, kuinka jopa 10-vuotiaalla lapsella on diagnosoitu niskakyhmy. Niskakyhmyä on aikaisemmin pidettä vanhempien ihmisten ongelmana ja erityisesti vanhan emännän tautina. ”Keho alkaa muokkautua kohti sitä asentoa, missä ihminen on eniten. Etenkin koululaiset, opiskelijat ja tietokoneella työskentelevät ovat riskiryhmässä, jos ei säännöllisesti harrasta monipuolista liikuntaa ja tee vastaliikkeitä”, toteaa Jaakko Ristikartano Iltalehden julkaisemassa artikkelissa (30.8.2023).

Emännänkyhmyksi kutsuttu patti tai kyttyrä niskassa johtuu kaularangan eteenpäin romahtaneesta asennosta sekä heikoista niskan ja yläselän lihaksista. Keho kasvattaa side- ja rasvakudosta ylirasittuneen kohdan suojaksi kaula- ja rintarangan yhtymäkohtaan. Emännänkyhmyä on kuitenkin mahdollista pienentää ja päästä siitä jopa eroon vahvistamalla niskalihaksia ja lisäämällä kiristyneen alueen aineenvaihduntaa.

Yli 10 vuoden painonnostovalmennuskokemuksen myötä on luotu ymmärrys ja resepti, mikä on ihmisen hyvinvoinnin kannalta olennaista. Tekemällä painonnostoliikkeitä ihmisen lihasvoima ja liikkuvuus paranevat. Painonnostoharjoitteiden avulla niska- ja hartiaseudun sekä selän kiputilat paranevat ja poistuvat. Erityisesti veto- ja työntöliikkeet lisäävät niska-alueen lihasten aineenvaihduntaa sekä vahvistavat niskaa kannattelevia epäkäslihaksia. Tiedämme varmasti, että seuraava tunti on kaikilla erilainen – ja se vaikutus ulottuu seuraavaan päivään, kun työpäivästä otetaan 5-10min ja tehdään jumppakepillä vetoja ja työntöjä.


Kokemus ja laaja tietopohja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista tekevät meistä parhaan kumppanin

Voisimmeko olla avuksi luomassa organisaatioosi parempaa hyvinvointia? Ota yhteyttä, keskustelemme mielellämme erilaisista toteutusvaihtoehdoista. 

Ota yhteyttä asiantuntijaan ja varaa aika maksuttomaan sparraukseen.

Samankaltaiset artikkelit